WIE WE ZIJN EN WAT WE DOEN

Made in Moerwijk is een sociale onderneming in Den Haag en werkt vanaf het Westhovenplein 46 in Den Haag

Vacatures

Made in Moerwijk biedt de volgende m/v vacatures aan:

  • klusser
  • energiecoach
  • fietsenmaker

Klusser

Het Klusbedrijf van Made in Moerwijk helpt tegen non‐commerciële prijzen met het repareren en/of verbouwen van woningen. Dit om bewoners in Den Haag Zuidwest en andere wijken met een multiproblematiek te ontlasten als zij voor grote uitgaven komen te staan. Het klusbedrijf wordt ook ingezet voor het leeghalen van kelders en woningen. In samenwerking met partners installeert het Klusbedrijf in heel Den Haag en de regio de apparatuur die nodig is voor de app parking hero, die automobilisten toont waar parkeerplaatsen vrij zijn.

Het Klusbedrijf houdt zich ook bezig met vormen van circulaire economie. Zo maakt het Klusbedrijf producten uit het overschot van bouwmaterialen, bijvoorbeeld strandstoelen en vogelhuisjes die ingezet worden in de strijd tegen de eikenprocessierups.

Energiecoach

Het Klusbedrijf van Made in Moerwijk plaatst in opdracht van de gemeente Den Haag door heel Den Haag de zogeheten energieboxen. Deze gratis op aanvraag te bekomen pakketten bevatten energiebesparende producten zoals tochtstrips, folie en een waterzuinige douchekop. De spullen bieden een effectieve en laagdrempelige manier voor huishoudens om te verduurzamen en geld te besparen. Het plaatsen en bevestigen van de onderdelen kunnen bewoners vaak niet zelf en daarom helpen onze klussers niet alleen met raad maar ook met daad.

Fietsenmaker

Handige mensen met affiniteit voor het repareren van fietsen leiden wij op tot gecertificeerd fietsenmaker. Wij helpen ze aan werk elders of binnen onze afdeling sociale en duurzame economie. Gebruikte en afgedankte fietsen worden opgeknapt  tot volwaardige en veilige rijwielen voor het hele gezin. Middels de webshop van Made in Moerwijk of in samenwerking met partners van de Fietsbank worden de fietsen aangeboden aan buurtbewoners met een krappe beurs.