WIE WE ZIJN EN WAT WE DOEN

Made in Moerwijk is het leerwerkbedrijf voor Den Haag en stadsgewest Haaglanden. Onze praktijkopleidingen zijn waardevol voor mens en maatschappij, zij bieden perspectief aan degene die wil werken en aan de degene die werk aanbiedt. In samenwerking met het bedrijfsleven, de gemeente, scholen voor voortgezet en middelbaar onderwijs, maatschappelijke organisaties en woningcorporaties willen en kunnen we verbinden middels het aanbieden van leerwerktrajecten, werknemersvaardigheden- en Werkfit cursussen.

ONZE LEERWERKTRAJECTEN

Made in Moerwijk biedt de volgende m/v leerwerktrajecten aan:

  • klusser
  • kleermaker
  • fietsenmaker

Klusser

Het Klusbedrijf van Made in Moerwijk is een erkend leerwerkbedrijf waar mensen worden opgeleid voor vakken op het gebied van bouw en techniek (niveau 1). De opleiding vindt praktijkgericht plaats. Kandidaten krijgen les van ervaren leermeesters en maken deel uit van het Klusteam dat een grote verscheidenheid aan werkzaamheden verricht in Den Haag Zuidwest. Het Klusbedrijf helpt tegen non‐commerciële prijzen met het repareren en/of verbouwen van woningen. Dit om bewoners in Den Haag Zuidwest en andere wijken met een multiproblematiek te ontlasten als zij voor grote uitgaven komen te staan. Het klusbedrijf wordt ook ingezet voor het leeghalen van kelders en woningen. In samenwerking met partners installeert het Klusbedrijf in heel Den Haag en de regio de apparatuur die nodig is voor de app parking hero, die automobilisten toont waar parkeerplaatsen vrij zijn.

Het Klusbedrijf van Made in Moerwijk plaatst in opdracht van de gemeente Den Haag door heel Den Haag de zogeheten energieboxen. Deze gratis op aanvraag te bekomen pakketten bevatten energiebesparende producten zoals tochtstrips, folie en een waterzuinige douchekop. De spullen bieden een effectieve en laagdrempelige manier voor huishoudens om te verduurzamen en geld te besparen. Het plaatsen en bevestigen van de onderdelen kunnen bewoners vaak niet zelf en daarom helpen onze klussers niet alleen met raad maar ook met daad.

Het Klusbedrijf houdt zich ook bezig met vormen van circulaire economie. Zo maakt het Klusbedrijf producten uit het overschot van bouwmaterialen, bijvoorbeeld strandstoelen en vogelhuisjes die ingezet worden in de strijd tegen de eikenprocessierups.

Kleermaker

Op ons naaiatelier, waar we van gebruikt materiaal (plastic tassen, spijkerbroeken, bootzeil, badhanddoeken) nieuwe producten (tassen en heuptassen, telefoonhouders, strand ponchos, portemonnees), worden gemaakt, werken mensen die een leerwerktraject doorlopen of hebben doorlopen bestaande uit naailessen en tal van technieken om kleding te maken en te repareren want Made in Moerwijk heeft ook een kledingmakerij service.

Het naaiatelier van Made in Moerwijk is een boegbeeld van circulaire economie. Hier worden uit gebruikte plastic tassen, die deels in geweefde vorm aangeleverd wordt door partner Middin Mosaico, nieuwe hand- en boodschappentassen gemaakt. Van gebruikte stoffen, zoals badlakens, spijkerbroeken en handdoeken, worden nieuwe producten als strand poncho’s, etuis, telefoonhouders en portemonnees gemaakt. In het naaiatelier werken mensen uit de buurt die door ons leerwerkbedrijf zijn opgeleid en een duurzame (deeltijd) baan hebben gevonden bij Made in Moerwijk.

Fietsenmaker

Handige mensen met affiniteit voor het repareren van fietsen leiden wij op tot gecertificeerd fietsenmaker. Wij helpen ze aan werk elders of binnen onze afdeling sociale en duurzame economie. Gebruikte en afgedankte fietsen worden opgeknapt  tot volwaardige en veilige rijwielen voor het hele gezin. Middels de webshop van Made in Moerwijk of in samenwerking met partners van de Fietsbank worden de fietsen aangeboden aan buurtbewoners met een krappe beurs.