Steeds meer jonge mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden hun weg naar het sociaalmaatschappelijke leerwerktraject van Sparkle in Style, onderdeel van Made in Moerwijk. Bij Sparkle in Style worden gemotiveerde jongeren opgeleid tot visagiste, kapper(ster) of nagelstyliste onder leiding van Ruby Pracht die tevens zorgdraagt voor de persoonlijke ontwikkeling van haar leerlingen. 

In 2019 had Sparkle in Style 70 leerlingen waarvan een kwart een vervolgopleiding volgde bij het leerbedrijf gevestigd aan het Westhovenplein in de Haagse wijk Moerwijk. Maar liefst 62 leerlingen behaalden een certificaat. Twintig leerlingen vonden meteen een baan. Voor vijftien leerlingen werd een stageplaats gevonden, vier van hen besloten hun schoolopleiding te vervolgen.

De leerlingen, die een vak willen leren in de uiterlijke verzorging, kwamen via diverse instellingen en instanties bij Sparkle in Style terecht: Ja voor een Kans; Jeugdformaat; Gemeente Den Haag afdeling participatie; Parnassia, JIT, JIP, en gemeentelijke instellingen in Rijswijk, Zoetermeer, Lansingerland e.a.

De maandelijkse verwendagen zijn een groot succes gebleken. Vrouwen uit de buurt kunnen op de laatste donderdag van de maand zich laten verwennen door voor sterk gereduceerde tarieven iets in de uiterlijke verzorging en beautybehandeling te laten doen. De behandelingen vinden plaats in een informele sfeer met een hapje en een drankje. De verwendagen dragen bij tot de saamhorigheid van de buurt.

Een gevolg van de verwendagen is dat de beauty salon van Sparkle in Style steeds vaker wordt bezocht door vrouwen en meisjes uit de wijk. De beauty salon, die afgelopen november openging, wil gezien de toenemende belangstelling op korte termijn ook op zaterdag open zijn.

Sparkle in Style wenst alle partners en betrokkenen prettige kerstdagen, een knallend uiteinde en een voorspoedige start van 2020.

Sparkle in Style is gesloten van 23 december tot 6 januari.

voor meer informatie:
www.sparkleinstyle.nl