Mosaico weeft het plastic en raffia waar Made in Moerwijk vervolgens tassen van maakt. Een nieuwe samenwerking die staat voor duurzaamheid en sociaal ondernemen.

Er heerst een aangename sfeer van toewijding en concentratie in het weefatelier van Middin Mosaico in Molenwijk/Laak. Hier wordt een mooi traditioneel ambacht uitgevoerd waarvan de geschiedenis teruggaat tot duizenden jaren voor onze jaartelling. De wevers bij Mosaico zijn ambachtslieden. Zij hebben een beperking tot de arbeidsmarkt, maar verstaan hun vak en zijn trots op hun vaardigheden.

De weefgetouwen in het atelier zijn gespannen met veelkleurige patronen, waaronder een typisch Haags dessin van geel en groen. Het materiaal waar o.a. ook door Mosaico kwaliteitsproducten zoals etuis, make up– en toilettassen van worden gemaakt, is niet van textiel maar van hergebruikte plastic tassen en raffia dat uit de tuinsector komt. Recycling en duurzaamheid staan hoog in het vaandel van Mosaico, het voor Den Haag unieke leerwerkbedrijf dat samenwerkt met Made in Moerwijk. Mosaico levert aan Made in Moerwijk weefrollen van hergebruikt plastic tassen
en raffia waar de sociale onderneming Made in Moerwijk cleanup bags van maakt.


Het plastic en raffia wordt als basismateriaal gebruikt wordt voor prachtige en unieke producten, want van elk exemplaar is er maar een! Niets wordt weggegooid. Het restmateriaal dat overblijft na het weven wordt ook weer opnieuw gebruikt.


De samenwerking tussen Mosaico en Made in Moerwijk is een logisch gezien de overeenkomsten. Beide gebruiken gerecycled materiaal en beide helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vak te leren om zodoende een volwaardige baan en waardering te krijgen. Het bezielde team van Mosaico gaat voor de 43 medewerkers uit van hun mogelijkheden en passie in plaats van hun beperkingen. Het is een visie en werkwijze die gedeeld wordt door Made in Moerwijk.

https://middin.nl/mosaico