Ontworpen door beautysalon Sparkle in Style en gemaakt door de sociale en circulaire onderneming Made in Moerwijk met hergebruikt plastic dat geweven is door Mosaico, waar mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking werken. Dit is het hartverwarmende verhaal van onze hippe, kleurrijke en duurzame heuptassen.

De retro-trendy heuptassen, met een design dat knipoogt naar de jaren tachtig van de vorige eeuw, zijn het resultaat van een bijzondere samenwerking van drie Haagse ondernemingen met hart voor mens en milieu. De verkoop van deze tassen draagt bij aan de lokale en circulaire economie. Het geeft tevens grote betekenis aan het met passie uitgevoerde handwerk van mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze deel uitmaken van de arbeidsmarkt.

Bij Mosaico, onderdeel van zorgorganisatie Middin, werken mensen een lichte tot matige verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een van de onderdelen van Mosaico is de Weverij waar oude plastic tassen van supermarkten en raffia uit het Westland geweefd worden tot veelkleurig materiaal voor de vervaardiging van tassen, etuis en andere producten. De wevers van Mosaico zijn ambachtslieden. Zij hebben een beperking, maar verstaan hun vak en zijn trots op hun vaardigheden.

Sparkle in Style is een beautysalon en tevens een leerbedrijf voor kwetsbare jonge vrouwen die een opleiding willen volgen in de uiterlijke verzorging en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De beautysalon, in het hart van Moerwijk, draagt met verschillende activiteiten bij tot de cohesie van de wijk.

Sparkle in Style is een dochterbedrijf van de sociale en circulaire onderneming Made in Moerwijk waar onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vak kunnen leren en waar circulaire producten worden gemaakt of verwerkt. Made in Moerwijk heeft onder meer een naaiatelier waar eigen opgeleide medewerkers van het geweven plastic van Mosaico prachtige heuptassen maken.

 

Elke heuptas is een uniek collector’s item. Niet twee exemplaren zijn hetzelfde.

Prijs: 21,95. Ze zijn verkrijgbaar in de webshop van Made in Moerwijk.