Tennisballen, wat doen wij met al die tennisballen die niet meer gebruikt worden? We gebruiken ze in de wasmachine en de droger tegen het klitten en opproppen van de donzen was. We gebruiken ze onder stoelpoten om de vloer krasvrij te houden.

Naast dit soort huis tuin en keuken oplossingen is het erg lastig om tennisballen te recyclen. “Tennisballenproducent Dunlop kwam eerder op het idee van hergebruik. ‘Daar hebben we studenten van de TU op gezet’, zegt marketingmanager Elmar Gerth. ‘Maar recycling om oud rubber te verwerken in nieuwe tennisballen, is technisch lastig. Niet alleen omdat het vilt eraan blijft kleven. Het rubber bevat ook chemische componenten die hergebruik in nieuwe ballen bemoeilijken.”

René Didde, de Volkskrant,  12 september 2015. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/10-miljoen-tennisballen-wachten-op-tweede-leven~b2ffdc2c/

Hoe zou Made in Moerwijk tennisballen kunnen upcyclen? Wij hebben de ambitie om van tennisballen mooie nieuwe producten te maken zonder alles weer in een fabriek te moeten omsmelten. Voor inspiratie kijken wij naar plaatsen zoals:

https://www.nudge.nl/blog/2014/10/22/bewaar-je-tennisballen-onder-druk/

https://www.oudetennisballen.com/index.php?id_cms=9&controller=cms&id_lang=2 

https://nl.pinterest.com/oudetennisballe/creatief-met-een-tennisbal/

Maar wij zijn natuurlijk ook open voor jou ideeën! Hoe moeilijk dit ook lijkt wij dagen je uit om met het Beste Idee te komen. Wij dagen je uit om van oude tennisballen een nieuw innovatief product te maken voor 12 september 2018. reageren naar info@madeinmoerwijk.nl

Heb jij een idee? Laat je horen!