Shell Nederland BV doneert een substantieel bedrag aan Made in Moerwijk. Met de donatie ondersteunt Shell lokale en circulaire economie en de diverse leerwerktrajecten van Made in Moerwijk en dochteronderneming Sparkle in Style.

Made in Moerwijk is dankbaar voor de gulle geste van Shell medewerkers. Een beter timing was niet denkbaar aan het eind van een jaar waarin wij ons ondanks lockdowns en andere restricties hebben kunnen blijven inzetten voor kwetsbare mensen en de lokale economie die, net als wij, ernstig op de proef werden gesteld door COVID-19.

De donatie van Shell betreft de opbrengst van de verkoop van gebruikt kantoormeubilair (365 stoelen en 385 schermen) uit het hoofdkantoor aan de Carel van Bylandtlaan in Den Haag, aan werknemers van Shell, die wij hierbij dankzeggen. Het bedrag zal deels worden gebruikt voor nieuwe voorzieningen voor het naaiatelier van Made in Moerwijk, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt middels een leerwerktraject tot kleermaker worden opgeleid.

Een ander deel van de donatie gaat naar het klusbedrijf van Made in Moerwijk dat bewoners tegen een kleine vergoeding helpt met reparaties in woningen of met het installeren van gratis energiebesparende producten. Een ander deel van het bedrag zal worden geïnvesteerd in het leerbedrijf Sparkle in Style, waar kwetsbare meisjes en jonge vrouwen een vak kunnen leren in de sector uiterlijke verzorging en tevens de gelegenheid en steun krijgen aan hun persoonlijke ontwikkeling en verbetering van hun omstandigheden te werken.